Share:

Falkensteiner

Falkensteiner

Pipelife - Falkensteiner hotel

Investitor: Falkensteiner group

Izvođač radova: Elkom mep doo

Materijal: GREENLIFE PP-R vodovodne cevi i fitinzi, MASTER 3 niskošumna kanalizacija                  

 

U okviru projekta izgradnje luksuznog hotela u Beogradu, jednog u nizu renomiranog svetskog lanca hotela grupacije FALKENSTEINER, koji je lociran u središtu beogradske poslovne i trgovačke zone, na Novom Beogradu u ul. Bul. Mihaila Pupina 10k, za ukupno 170 visokoopremljenih hotelskih soba, 6 ekskluzivnih konferencijskih sala (P=700 m2), bar, restoran i City SPA centar, isporučeni su PIPELIFE cevni sistemi za instalacije unutrašnjeg razvoda i distribiciju sanitarne (pijaće) vode pod nazivom GREENLIFE i sistem niskošumnih MASTER 3 kanalizacionih cevi sa niskim nivoom reprodukovanja buke.

GREENLIFE predstavlja sistem PP-R Co (PolyPropilen Random Copolimer) cevi nove generacije, klasifikovanih kao TIP 3 prema nemačkom standardu DIN 8078 i EN ISO 15874-2, sa povećanim stepenom međumolekularnog umreženja molekula polipropilena. Upotrebljavaju se za distribuciju i unutrašnji razvod instalacija sanitarne (pijaće) vode, maximalne temperature fluida 95 stepeni.

Proizvode se za različite klase pritisaka, NP: 10, 16 i 20 bara, u sledećem opsegu profila: DN20, 25, 32, 40, 50, 63, 75, 90, 110 i 125 mm, uz odgovarajuću vrstu fazonskih komada – fitinga.

Osim ovog tipa cevnog sistema, PIPELIFE nudi i PP-R Co višeslojne cevi sa Aluminijumskom folijom poznate i kao kompozitne cevi, kao i GFR (GlassFiberRainforced), cevi ojačane staklenim mineralnim vlaknima, pogodnim za instalaciju sistema klimatizacije i odovodnju kondenzata.

MASTER 3 sistem sa niskim nivoom reprodukcije buke, predstavlja sistem troslojnih kanalizacionih cevi (PP-CO, PP-MV, PP-CO), kod kojih se središnji sloj sastoji od polipropilena ojačanog mineralnim vlaknima, dok se unutrašnji i spoljašnji sloj proizvode od polipropilena-kopolimera. Sve strožiji zahtevi u pogledu snižavanja nivoa količine reprodukovane buke u stambeno-poslovnim i objektima javne namene (školske i zdravstvene ustanove i sl.), doveli su do potrebe za uvođenjem cevnih sistema kod kojih se ovaj nivo svodi na standardom propisane minimume. Ispitivanje nivoa buke u MASTER 3 niskošumnom cevnom sistemu, obavljeno je u jedinom evropskom sertifikovanom institutu Fraunhofer u Štutgardu-Nemačka, gde su za maximalne protoke dobijeni zavidni rezultati od 18 dB (< 25 db).

Cevi se proizvode u skladu sa standardima EN1451-1 i EN13501-1, u sledećem opsegu prečnika: DN 32, 40, 50, 75, 100 (110), 125, 150 (160) mm.

Osim za odvodnju otpadnih voda u objektima, pogodne su i za sisteme centralnog usisavanja, kao spoljne vertikale za prihvat atmosferskih voda, za odvodnju otpadne vode koje sadrže benzen ili benzol.                                             

Preuzimanja

Ovde možete preuzeti kataloge, brošure, ateste i detalje.

Pronađite našeg distributera