Share:

Stambeni objekat - Zvezdara

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pipelife - Stambeni objekat u beogradskom naselju Zvezdara

Izvođač radova: Loren line doo

Materijal: MASTER 3 bešumna kanalizacija, RADOPRESS Pex-Al-Pex cevi za podno grejanje

 

Za luksuzni individualni stambeni objekat u beogradskom naselju Zvezdara, gde je izvođač na radovima instalacija kanalizacione mreže i termotehničkih instalacija grejanja bilo preduzeće „LOREN Line“ iz Beograda, isporučen je kompletan PIPELIFE cevni materijal za niskošumnu kanalizaciju i niskotemperaturno – podno grejanje.

MASTER 3 sistem sa niskim nivoom reprodukcije buke, predstavlja sistem troslojnih kanalizacionih cevi (PP-CO, PP-MV, PP-CO), kod kojih se središnji sloj sastoji od polipropilena ojačanog mineralnim vlaknima, dok se unutrašnji i spoljašnji sloj proizvode od polipropilena-kopolimera. Sve strožiji zahtevi u pogledu snižavanja nivoa količine reprodukovane buke u stambeno-poslovnim iobjektima javne namene (školske i zdravstvene ustanove i sl.), doveli su do potrebe za uvođenjem cevnih sistema kod kojih se ovaj nivo svodi na standardom propisane minimume. Ispitivanje nivoa buke u MASTER 3 niskošumnom cevnom sistemu, obavljeno je u jedinom evropskom sertifikovanom institutu Fraunhofer u Štutgardu-Nemačka, gde su za maximalne protoke dobijeni zavidni rezultati od 18 dB (< 25 db).

Cevi se proizvode u skladu sa standardima EN1451-1 i EN13501-1, u sledećem opsegu prečnika: DN 32, 40, 50, 75, 100 (110), 125, 150 (160) mm.

Osim za odvodnju otpadnih voda u objektima, pogodne su i za sisteme centralnog usisavanja, kao spoljne vertikale za prihvat atmosferskih voda, za odvodnju otpadne vode koje sadrže benzen ili benzol.

Isporučene cevi iz programa RADOPRESS su PEX-Al-PEX višeslojne cevi koje imaju primenu u sanitarnom području, centralnom i podnom grejanju, sa radnim karakteristikama fluida max 95°C, pri pritisku od 10 bara, klase primena2, 4 i 5, u skladu sa standardom EN ISO 21003 za višeslojne cevne sisteme. Minimalna debljina aluminijumskog sloja koji iznosi 0,2 mm ili 0,4 mm, pruža visoku otpornost na visoke temperature i pritisak, stabilnost oblika, nepropusnost za vazduh (kiseonička barijera) i minimalna temperaturna istezanja odn. dilatacije.

Proizvodni opseg obuhvata sledeće dimenzije: 16, 18, 20, 26, 32, 40, 50, 63 mm.                                                         

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Preuzimanja

Ovde možete preuzeti kataloge, brošure, ateste i detalje.

Pronađite našeg distributera