Share:

Dugotrajnost plastičnih materijala

Tokom poslednjih godina, u profesionalnoj sredini hidroinženjera, sve više se postavlja pitanje o veku trajanja plastičnih materijala, koji su našli široku primenu u hidroinženjerskom projektovanju.

Ova fotografija nosi sa sobom prču o postojanosti plastičnih cevi.

dugovecnost plastičnih materijala

Tokom poslednjih godina, u profesionalnoj sredini hidroinženjera, sve više se postavlja pitanje o veku plastičnih materijala, koji su našli široku primenu u hidroinženjerskom projektovanju.

Mi, Pipelife, kao proizvođač sa dugogodišnjim iskustvom, želimo da Vam ispričamo priču o jednoj interesantnoj fotografiji iz daleke 1963. godine. Još tada, prethodnik Pipelife-a u Norveškoj proizvodi HDPE cevi različitih dužina i prečnika. Fotografija koju vidite prikazuje cev prečnika 250 mm, proizvedenu u dužini od 320 m, u fabrici u Porsgrunu. Cev je proizvedena i prenesena niz reku u Skien, mali grad udaljen 10 km severno od Porsgruna. Tamo, cev je izvađena iz vode i nošena od strane entuzijastičnih ljudi iz dva lokalna atletska kluba, do finala – mesta postavljanja vodovodne instalacije.

Fabrika u Porsgrunu je premeštena u Stathelle, gde Pipelife Norge još uvek proizvodi cevi velike dužine, sada i prečnika do 2,5 m.

Priča sa ove fotografije još uvek nije završena, zbog toga što ova vodovodna instalacija u Skienu, stara 54 godine, još uvek funkcioniše i omogućava život ljudima u gradu.

Preuzimanja

Ovde možete preuzeti kataloge, brošure, ateste i detalje.

Pronađite našeg distributera