Grejanje & hlađenje

Radopres Watt

11. фебруар 2021

Sistem cevi za zidno i plafonsko grejanje i hlađenje

Udobnost grejanja zračenjem toplote nije izum savremenog doba. U početku se za ovu namenu koristio pod, ali su se razvojem sistema grejanja zid i plafon pokazali pogodnim za ovu namenu. Radopress Watt nudi rešenje za sisteme površinskog grejanja - podno grejanje, kao i zidno i plafonsko grejanje i hlađenje.

Radopress  grejanje
Pipelife-Radopress cevi za podno/zidno grejanje, plafonsko hlađenje i distribuciju sanitarne tople i hladne  vode
Radopress T Fitting
Radopress cevi hor

Grejanje & hlađenje

prednosti radopress watt sistema

11. фебруар 2021

Sistem zidnog grejanja se sastoji od cevi ugrađenih u zid, ispod gipsane ploče, koje greju ili hlade površinu zida i na taj način zračenjem emituje  toplotu ili hladnoću u prostoriju. Može se koristiti kao samostalan sistem ili se može kombinovati sa podnim grejanjem (npr.u prostorijama sa hladnim podovima). Kombinovanje grejnih sistema (podni / zidni / plafonski) uvek stvara prijatniji osećaj.

Sistem zidnog grejanja, takođe, može da se koristi kao samostalni sistem za hlađenje u toku letnjeg perioda. U poređenju sa grejanjem, hlađenje zahteva veće površine, pa bi sistemi koji se koriste za hlađenje bili preveliki u režimu grejanja. Istovremeno, ovo predstavlja i prednost, jer ako je grejna površina veća, onda je potrebna niža temperatura vode. Dodatna površina za hlađenje može biti ugrađena u plafon, jer je hladan vazduh teži od toplog i spušta se ka podlozi - baš tamo gde je potrebno! 

Pipelife-Radopress cevi za podno/zidno grejanje, plafonsko hlađenje i distribuciju sanitarne tople i hladne  vode

Sisemi za zidno i plafonsko grejanje obično se sastoje od sledećih delova:

  • 10x1,3mm PERT-EVOH -PERT petoslojne cevi,
  • 20x2mm PEX - AL - PEX ili PERT - AL - PERT cev za razvod,
  • Montažna šina sa razmakom od 25mm,
  • Običan šraf (za pričvršćivanje šine na zid),  šraf sa čekić glavom (za pričvršćivanje na beton),
  • Press fitinzi sa TH profilom za povezivanje vodova i cevi od 10mm
  • Razdelnik sa meračem protoka
  • Kontrolna tabla za grejanje i hlađenje.

Pipelife Heating Open

Toplotna energija koja se oslobađa stvara osećaj udobnosti. Sa površinskim grejanjem dovoljna je 2-3°C niža temperatura da bi se postigao osećaj udobnosti kao sa konvencionalnim grejanjem. Niža temperatura razvoda fluida se može postići raznim izvorima, nr. toplotnom pumpom ili kondenzacionim kotlom.

Erde in unseren Händen - Umweltschutz

Temperatura niža za samo 1°C smanjuje troškove za čak 6%, tako da površinsko grejanje ne poboljšava samo Vaš osećaj udobnosti, već i čuva Vaš novac. Manja potrošnja energije, takođe znači i mani uticaj na životnu sredinu.

Deca pored prozora

Niža temperatura prostorije pozitivno utiče na autonomni nervni sistem, poboljšava opšte zdravlje, čii da se osećate svežije, što dovodi do boljih kognitivnih sposobnosti. Površinsko grejanje dovodi do manje skupljanja prašine, a vazduh u prostoriji se manje isušuje i na taj način se održava vlžnost vazduha.

Zidno grejanje

Ova vrsta grejanja ne zauzima prostor. korišćenjem površinskog grejanja, nedostatak radijatora oslobađa više prostora za uređenje Vašeg doma. Mada, i to zavisi od izbora površinskog grejanja, npr. u slučaju zidnog grejanja, za veće komade nameštaja (ormari i sl.) moramo da isplaniramo unapred gde će stajati.


Energetska efikasnost za svaki tip objekta

Svi naši sistemi su kompatibilni sa obnovljivim izvorima energije i širokim spektrom struktura i površinskih pokrivača za indutrijske, objekte, stambene objekte i sportske hale, pružajući idealna rešenja za male i velike građevinske projekte.

Shot of two warehouse workers talking together over a clipboard inside of a large warehouse

Grejanje & hlađenje

Vesti i projekti

11. фебруар 2021

Dom za stare, Valjevo

U Valjevu do sada nije otvoren ni jedan gerontološki centar. Početkom jula 2020.godine otvoren je savremen Dom za stara lica, koji će pored zdravstvene nege, korisnicima omogućiti i potpunu udobnost uz Pipelife Radopress Watt plafonsko hlađenje, pogotovo u toku vrelih letnjih meseci.

Dom za stare Valjevo
Tošin bunar

Tošin bunar

Britannia Hotel, Trondheim

Rekord za Norvešku

Sarajevo City Center

Sarajevo - City center

Zajednice širom sveta oslanjaju se na kvalitet, uslugu i stručnost Pipelife

Mi smo jedan od najvećih svetskih proizvođača plastičnih cevnih sistema za infrastrukturu, unutrašnje instalacije u objektima i navodnjavanje zemljišta. Smešteni u 27 zemalja, omogućavamo sadašnjim i budućim generacijama širom sveta siguran, zdrav i bezbrižan život.

pipelife-mapa-sa-predstavništvima

Pogledajte ostale sisteme&rešenja za unutrašnje instalacije

11. фебруар 2021
casa-vode

Snabdevanje vodom

Čvrsta, bezbedna i laka za instalaciju - izaberite distributivni sistem napravljen da štiti jedan od naših najdragocenijih resursa: pitku vodu.

grejanje-hladjenje

Grejanje i hlađenje

Kompletna vrhunska rešenja za sisteme površinskog grejanja - podno grejanje, kao i zidno i plafonsko grejanje i hlađenje.

drenaža-kapljice

Vakuumska krovna odvodnja

Idealno rešenje za da sačuvate Vaš objekat od obilnih padavina i prokišnjavanja - vakuumski drenažni sistem pogodan za ravne , kose ili zelene krovove. 

Kontaktirajte nas

Goran Janković

Predstavnik prodaje unutrašnjih instalacionih sistema

Share:

Preuzimanja

Ovde možete preuzeti kataloge, brošure, ateste i detalje.

Pronađite našeg distributera